Utfordringen med yoghurter er fettinnholdet og sukkerinnholdet. Derfor er det spesielt disse to du skal se etter når du vurderer om yoghurten er bra eller ei. Du kan lese på innholdsfortegnelsen hvor mye av varens volum som utgjøres av sukker, eller se på næringsinnholdet hvor mye karbohydrater det er. Finner du en yoghurt som er basert på helmelk og hvor sukker står høyt oppe på ingredienslista kan du finne en bedre. Go morgen yoghurt er en ren sukkerbombe selv om den har kommet i en ny og bedre utgave nå! Jeg spiser bare yoghurt naturell og tilsetter jeg det jeg liker selv.
Frokosten min består ofte av yoghurt, chiafrø og agavenektar.
Chiafrø ble dyrket av Astekerne og var så høyt verdsatt at de brukte frøene som betalingsmiddel.Grunnen til at de spiste dem var for å få ekstra energi ved fysiske anstrengelser som lange løp og når de skulle i kamp. De brukte dem som febernedsettende middel og som grøtomslag for å få sår til å gro fortere.
Chiafrøene absorberer vann og setter du de for eksempel på benken i vann blir de til en geleaktig masse. Dette gjør de supre å ta før trening for de holder på vannet og bidrar til at man ikke dehydreres. I tillegg er de en utmerket proteinkilde og i og med at de er lettfordøyelige egner de seg godt å ta for å utvikle muskler. Ved at de inneholder langkjedede triglyserider bidrar de på toppen av det hele til å redusere kolesterolinnholdet i blodet.
Agavenektar mente Astekerne var en gave fra gudene, og de brukte den til å smaksette maten. Den kommer fra en sukkulent som er i samme familie som aloe vera og inneholder blant annet jern, kalsium, kalium og magnesium. På grunn av det høye innholdet av fruktose har den en lav GI og gjør at man slipper så stor blodsukkerstigning som om man brukte sukker for å oppnå like søt effekt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar